Un alt fel de McDonald’s: mâncarea viitorului, obținută din drojdie și imprimante 3D

de: Andrada Bonea
03 08. 2015

Isaac Asimov și alți scriitori clasici de science-fiction au vizualizat un viitor în care oamenii ar fi hrăniți de drojdii și bacterii.

Desigur, nu am ajuns încă în acel loc sumbru (și sperăm să nu se întâmple, ca să fim sinceri), dar există startup-uri care folosesc culturi de drojdie pentru a produce lapte, albuș de ou și chiar cafea. Și dacă nu ești convins în privința lor, poți să încerci oricând culturile de carne de vită crescută în laborator, sub tutela unei companii care folosește ca descriere „piele printată bio”.

Au fonduri, au parteneriate, au resurse. Dar oare ar mânca cineva aceste preparate obținute în maniere ciudate, care se presupune că reprezintă hrana viitorului? TechCrunch a alcătuit o listă a celor mai promițătoare startup-uri, care vin cu planuri mari pentru sistemul nostru digestiv.

De exemplu, cei de la Impossible Foods promit că cheeseburgerul lor are un gust la fel sau poate chiar mai bun decât cel din fast-food, care conține carne obișnuită. Cei care au încercat să fie vegetarieni la un moment dat, dar au renunțat pentru că soia nu se compară cu gustul de proteină animală, probabil vor ridica sceptici din sprânceană. Totuși, trebuie să recunoaștem că măcar în reclamă arată bine.

Adaugă drojdie, puțin ADN, dă-i ceva timp și vei obține albuș de ou fără pui. Asta ar fi ideea din spatele Clara Foods. Startup-ul a adunat 1,7 milioane de dolari și urmează să încheie parteneriate cu câteva companii producătoare de paste.

Pentru că trebuie să avem grijă și de creier, nu numai de stomac, truBrain este un produs care îmbunătățește funcțiile cognitive cu ajutorul unor ingrediente destul de greu de pronunțat. Să fie oare această băutură bizară viitorul energizantului plin de zahăr?